صنعت گردشگری در کشور ما بکر و چابکتر از صنایع دیگراست

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جمع فعالان بخش خصوصی گردشگری گفت: صنعت گردشگری در کشور ما بکر و چابکتر از صنایع دیگر است.

  

به گزارش میراث آریا(chtn) سعید شیرکوند صبح امروز در جلسه هم‌اندیشی با فعالان بخش خصوصی گردشگری با اشاره به اهمیت صنعت توریسم در دنیا، یادآور شد: در کشور ما صنعت گردشگری مورد غفلت واقع شده و گاهی این غفلت به عمد بوده است.

معاون برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری ادامه داد: نوع نگاهی که نسبت به گردشگری در کشور ما وجود دارد یکی از عوامل بازدارنده در تقویت و رونق این صنعت به شمار می‌رود، نگاه به توریسم در کشور ما به درستی تبیین نشده است.

شیرکوند با بیان اینکه گردشگری همچون هر صنعتی دارای عارضه‌هایی است، یادآور شد: عارضه‌های گردشگری قابل کنترل است و می‌توان آنها را مهار کرد، صنعت توریسم اگر درست مورد استفاده قرار بگیرد می‌تواند تقویت‌کننده هنجارهای اجتماعی باشد.

وی با اشاره به افزایش ورود گردشگر خارجی در سه ماه نخست سال 03 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، یادآور شد: باوری که در گذشته نسبت به توسعه صنعت گردشگری در کشور وجود داشت تغییر کرده است، گردشگرانی که به کشور ما می‌آیند، گردشگران فرهنگی، زیارتی، سلامت و یا تاریخی هستند.

معاون برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری با تاکید بر اینکه ایران از نظر جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و سلامت جزء کشورهای برتر در دنیاست، افزود: در حوزه جذب گردشگر دچار دور باطل شده‌ایم، تسهیلات ایجاد نمی‌کنیم و می‌گوییم گردشگر نیست.

شیرکوند تصریح کرد: در شرایط فعلی، دولت به تنهایی نمی‌تواند وارد این حوزه شود، اگر نگاه توسعه‌ای داشته باشیم برخی دولت‌ها زیرساخت‌ها و حتی بانک‌های توسعه‌ای ایجاد می‌کنند که این نوع نگاه نیاز به بودجه دارد، ما در شرایط فعلی کشور  نمی‌توانیم چنین انتظاری از دولت داشته باشیم در عین حال نیاز به سرمایه‌گذاری را هم حس می‌کنیم.

وی اظهار داشت: با توجه به پتانسیل‌های موجود، فضایی که ایجاد شده و کمرنگ شدن باور غلطی که در ارتباط با توسعه گردشگری وجود داشت، سرمایه‌گذاری در مناطق مختلف با توجه به محدودیت منابع دولت باید با یکسری مشوق‌ها مورد توجه قرار گیرد.

معاون برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری با بیان اینکه تمامی دستگاه‌های دولتی، شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و مقامات استانی در رابطه با جدی گرفتن توسعه صنعت گردشگری اتفاق نظر دارند، یادآور شد: این صنعت بکر و چابکتر از سایر صنایع است، دولت یازدهم به این باور رسیده است که گردشگری می‌تواند به عنوان بخش پیشرو در کشور حرکت کند.

شیرکوند خطاب با فعالان بخش خصوصی گردشگری، اظهار داشت: باید با همفکری تلاش کنیم که تراز صنعت گردشگری کشور را افزایش دهیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اماکن تاریخی برای تغییر کاربری و استفاده از این اماکن به عنوان هتل و مهمانپذیر، گفت: تغییر کاربری اماکن و خانه‌های تاریخی با رعایت استانداردهای سازمان میراث فرهنگی برای حفظ این اماکن، یکی از برنامه‌های جدی ما در حوزه سرمایه‌گذاری و توسعه گردشگری است.

معاون برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری ادامه داد: وظیفه ما در مسیر توسعه گردشگری ایجاد زیرساخت‌ها و رفع موانع قانونی است تا شرایط را برای حضور فعالان بخش خصوصی در این حوزه فراهم کنیم.

یادآور می‌شود در این نشست، فعالان بخش خصوصی به طرح مسائل و موضوعات مرتبط با بخش خصوصی پرداختند و نظرات خود را در این رابطه با معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در میان گذاشتند.

انتهای پیام/

کد خبر 1393052717